TACTICA SI STRATEGIA NR 5 View full size

TACTICA SI STRATEGIA NR 5

TACTICA ȘI STRATEGIA NR 5

100 PAG COLOR

FORMAT A4

More details

9 items in stock

29,00 Lei

"Tactica si Strategia" isi doreste sa fie o revista dedicata in primul rand cititorilor ei, tuturor celor interesati de istoria militara romaneasca si universala. "E suficient să ne uităm în jur, toate popoarele îşi studiază istoria, dar şi istoria militară, atât a lor, cât şi a lumii întregi, este o muncă şi o dovadă că alţii sunt interesaţi. Dar noi? Şi noi suntem interesaţi, dar încă nu avem suficiente mijloace de informare asupra părţii care ne interesează în primul rând, istoria noastră militară. Acest gol dorim să-l umplem prin această revistă, în care veţi găsi mari bătălii din istoria noastră analizate în amănunt, date despre gânditorii noştri militari, despre mari generali sau comandanţi de oşti, despre arme fabricate în România, precum şi aspecte geopolitice actuale, de spionaj sau colaterale. Istoria militară universală este şi ea bine reprezentată, cu aspecte şi influenţe asupra evenimentelor istorice majore, inclusiv asupra istoriei noastre naţionale."

Acest numar este dedicat Bataliei de la Mărăsti si implicatiilor sale asupra viitorului, caci fără Marasti poate nu am fi avut Oituz și Mărășești. 

Un lucru este cert, fără ofensiva de la Mărăști, fără hotărârea încăpățânată a generalului Averescu care a împins armatele înainte, deși i s-a cerut oprirea ofensivei din cauza eșecului rușilor în Bucovina, fără Mărăști, poate n-am fi avut Mărășeștii. O recunoaște indirect și generalul Erich Ludendorff, șeful Statului Major german, care spune că ofensiva română l-a făcut pe mareșalul Mackensen să atace mai devreme și pe o altă direcție, mai puțin pregătit, ceea ce a înlesnit succesul nostru de la Mărășești.

În acest număr al revistei nu am lăsat deoparte al doilea război mondial, la capitolul Martorul Istoriei veți putea citi cutremurătoarele amintiri ale unui veteran român, rănit la Cotul Donului și scăpat din încercuire, cu un stagiu de pregătire în Germania revine în țară direct în iadul de la Oarba de Mureș. Iar dacă a venit vorba de infernul de pe Mureș, o descriere completă a celei mai sângeroase bătălii din Transilvania, cu peste zece mii de români morți, și de ce a trebuit să fie așa.

Pentru amatorii de istorie medievală românească, povestea necunoscută a răscoalei vlahilor din Thesalia din Imperiul Bizantin la 1066, când vlahii au zgâlțâit imperiul ca un preludiu la ceea ce se va întâmpla o sută douăzeci de ani mai târziu, când își vor crea propriul imperiu sub conducerea fraților Asănești. Și ca să avem o imagine cuprinzătoare a Europei în acea perioadă, cucerirea Angliei de către normanzi, dar întreaga campanie, cu toți pretendenții și toate bătăliile, Hastings fiind doar ultima dintr-o serie ce a implicat conducători militari de excepție.

La confruntări moderne, un model al luptei în munți în Afghanistan, Operațiunea Anaconda ce a urmat bătăliei pentru Tora Bora. Așii aviației, Corespondenți de război, Cărți și filme, Reenactment, capitole cu care v-am obișnuit, toate acestea vă așteaptă să le descoperiți în noul număr al revistei Tactica și Strategia.

Nu exista nici un comentariu inca.

Write your review

TACTICA SI STRATEGIA NR 5

TACTICA SI STRATEGIA NR 5

TACTICA ȘI STRATEGIA NR 5

100 PAG COLOR

FORMAT A4

Write your review